TV NL EN

Food for Thought @ Restaurant De Balie

Een culinair programma en diner ineen waarbij je meer te weten komt over wat je eet zonder je smaak te verliezen. Tijdens deze eerste aflevering onderzoeken we het misschien wel het meest controversiële product van het moment: rundvlees.

programmamaker
chef-kok
Marc Raven

Tijdens dit programma serveren wij een hoofdgerecht, drankje en amuse. Koop uw ticket op tijd. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Chef-kok van De Balie Marc Raven is al tijden op een missie: hij wil duurzaam, diervriendelijk, betaalbaar én natuurlijk lekker eten serveren in ons restaurant. Maar welke keuzes moet je dan maken? Samen met programmamaker & hobbykok Merlijn Geurts en gastsprekers Diny Schouten en Sandrine Nonhebel gaat hij verder op onderzoek uit tijdens Food for Thought: een culinair programma en diner ineen waarbij je meer te weten komt over wat je eet zonder je smaak te verliezen. Tijdens deze eerste aflevering onderzoeken we het misschien wel het meest controversiële product van het moment: rundvlees.

Terwijl het eten van vlees maatschappelijk gezien onder druk staat, staan in de meeste restaurants vleesgerechten nog gewoon op de kaart. Maar hoe serveer je als chef vlees op een zo eerlijke mogelijke manier? Moet vlees in de toekomst überhaupt nog wel op het menu staan? Tijdens een smakelijk diner zoeken we naar antwoorden met culinair journalist en pasteibakker Diny Schouten en milieukundige Sanderine Nonhebel, en nemen wij het rundvlees dat wij zelf serveren onder de loep.

Restaurant De Balie

In onze zoektocht naar een nog eerlijkere menukaart serveren wij in ons restaurant de komende maanden een dubbeldoelkoe (een koe die wordt gebruikt voor de productie van zuivel én vlees) van de Heijdra boerderij in IJsselstein. Elke week een nieuw smakelijk vleesgerecht waarbij we zoveel mogelijk onderdelen van de koe gebruiken.

Sprekers

Diny SchoutenCulinair journalist en oprichter van de Pasteibakkerij
Sanderine NonhebelMilieukundige, Rijksuniversiteit Groningen.
Dubbeldoelkoeien van Heijdra Vleesvee
Edwin en Anita in hun stal met dubbeldoelkoeien