TV NL EN

Frank Westerman

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

programmamaker
Kees Foekema
Kees Foekema

In zijn jongste boek reist Frank Westerman, auteur van onder andere de Graanrepubliek, in het kielzog van Willem Barentsz en ontmoet onderweg zeven pooldieren: de lemming, de narwal, de paling, de ijsbeer, de rotgans, het rendier en de koningskrab. In zeer kenmerkende stijl, springend van wetenschap, naar geschiedenis en herinnering, houdt Westerman de mens een spiegel voor. Programmamaker Kees Foekema bevraagt Westerman over wat zijn zeven pooldieren ons vertellen over ons hier en nu, over dood en leven in de 21e eeuw.

In ‘Zeven dieren bijten terug’ zijn de Hollandse ijszeeverkenners die overwinterden in het Behouden Huys op Nova Zembla slechts randfiguren. In Westermans verhalende stijl waaiert dit reisverslag uit van Texel en Terschelling tot voorbij de Noordkaap. Onderweg raakt de lezer gebiologeerd door de overlevingskunst en de doodsstrijd van zeven pooldieren. Hun lot blijkt onlosmakelijk verbonden met het bestaan op onze eigen breedtegraad.

Over Plein Publiek

Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken.

We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Frank WestermanSchrijver