TV NL EN

GAME ON of GAME OVER?

Wat betekent de ongekende populariteit van games voor de toekomstige sportbeoefening en beleving in de stad? Bevordert gamen inactiviteit of wordt het de komende jaren juist het beste instrument om kinderen in beweging te krijgen? In de nieuwste Hot Game gaan De Balie en de Sportraad Amsterdam onder leiding van Arie Boomsma op zoek naar antwoorden.

Programmamaker
In samenwerking met:
Sportraad Amsterdam

LET OP! Vanaf 7 uur is de zaal open en kun je retro en nieuwe games van door de jaren heen spelen

Het is een veelgehoorde klaagzang onder ouders; kinderen spelen niet meer buiten, maar zitten binnen achter hun gameconsole. Tegelijkertijd zijn de ontwikkelingen en innovaties in de game-industrie niet te stoppen. Niet alleen telt Nederland zo’n 7,3 miljoen gamers – een groeiend aantal daarvan is E-sporter. Ze trainen, hebben coaches, een miljoenenpubliek en verdienen soms bakken met geld.

De discussie of gamen sport of spel is wordt steeds minder relevant. De vraag is wat deze ongekende populariteit voor de toekomstige sportbeoefening en beleving in de stad betekent. Bevordert gamen inactiviteit of wordt het de komende jaren juist het beste instrument om kinderen in beweging te krijgen? In de nieuwste Hot Game gaan De Balie en de Sportraad Amsterdam onder leiding van Arie Boomsma op zoek naar antwoorden.

Zo zal een panel zich gaan buigen over de toekomst van e-sports(evenementen) in Amsterdam. Dat doen we met e-sporter (Counter-Strike Global Offensive) Melania Mylioti, directeur van Topsport Amsterdam Frank Thewessem en Marc Rondagh, business development manager Eredivisie. Koen Schobbers komt vertellen over alle mogelijke verbindingen tussen de digitale sport en fysieke sport. Wielerjournalist Thijs Zonneveld en fervent beoefenaar van Zwift legt uit hoe hij hier bevangen door raakte. Auteur van het boek Gameboy en neurobioloog Michiel Smit deelt zijn eigen ervaringen met gameverslaving. We krijgen een update uit de wetenschap van bewegingswetenschapper Mai Chin A Paw.  Talentvolle Glory-kickbokser Hamicha neemt een documentaire mee waarin hij op bezoek ging bij een e-sports team. Lauri Schep van Friends Call me Jim neemt ons mee in de toekomst. En woordkunstenaar Atta de Tolk is er weer bij om de avond samen te vatten in spoken word en nog veel meer!

 

Speakers

Arie BoomsmaPresentator
Melania MyliotiE-sporter. (Counter-Strike Global Offensive)
Koen SchobbersNederlands’ eerste officiële E-sporter in Trackmania. Expert en duider
Lauri SchepProgrammamanager kindergym Friends Call me Jim
Atta de TolkSchrijver, woordkunstenaar
Michiel SmitAuteur ‘Gameboy – Verhaal van een Verslaving’
HamichaKickbokser Hamicha bezocht een e-sportsteam. Wat kan een topsporter leren van gamers/e-sporters?
Frank ThewessemAlgemeen Directeur Topsport Amsterdam
Thijs ZonneveldWielerjournalist
prof. Mai Chin A PawBewegingswetenschapper VU
Marc RondaghBusiness Development Manager Eredivisie