TV NL EN

>LIVE: Israeli Politics Decoded

David Sheen neemt het Israëlische beleid onder de loep en levert scherp commentaar.

Taal
Engels

Live webcast from 19:30 C.E.T.

also via:  live.debalie.nl

Extreem rechts is aan de macht in Israël, enthousiast gesteund door president Trump. De racistische politiek van de regering-Netanyahu ten opzichte van de oorspronkelijke Palestijnse inwoners is toe aan een grondige analyse.

Niemand beter dan David Sheen is in staat dat beleid onder de loep te nemen en levert scherp commentaar. Zijn analyse biedt een krachtig weerwoord aan de opkomst van extreem rechts.

David Sheen, geboren in Canada, is journalist en filmmaker. Hij is bekend van zijn verhelderende verslaggeving en analyses ter plaatse van de dagelijkse gebeurtenissen in Israël en Palestina. Voor een hele reeks van lokale, regionale en internationale media. Hij richt zich daarbij primair op raciale spanningen en religieus extremisme. De afgelopen jaren geeft hij ook lezingen over deze onderwerpen op vele universiteiten in de VS en inmiddels ook voor zes parlementen in Europa. In 2017 heeft de Ierse mensenrechten organisatie Front Line Defenders Sheen uitgeroepen tot Human Right Defender vanwege zijn publicaties.

Voor meer informatie over David Sheen zie zijn website www.davidsheen.com en zijn tweets op @davidsheen.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Leonhard-Woltjer Stichting, The Rights ForumKAIROS SABEEL en docP.

Speakers

David SheenJournalist