TV NL EN

George Monbiot: Uit de Puinhopen

George Monbiot laat zien dat we bezig zijn er een puinhoop van te maken. We vernietigen onze leefwereld, planten en dieren sterven uit. Solidariteit staat onder druk, en ongelijkheid, haat en geweld nemen toe.

Tijdens dit programma presenteert Monbiot een alternatief. Het is tijd om de puinhoop achter ons te laten, en vanuit medemenselijkheid en betrokkenheid te werken aan een nieuw verhaal.

De Brit George Monbiot is van huis uit bioloog en heeft zich ontpopt tot een veelzijdig journalist. Hij maakt o.a. natuurprogramma’s voor de BBC en schrijft columns en achtergrondartikelen voor The Guardian. Hij heeft diverse bestsellers op zijn naam staan, zoals Feral: Rewilding the Land, Sea and Human Life en The Age of Consent: A Manifesto for a New World Order. 

Zijn laatste boek,Out of the Wreckage: A New Politics for an Age of Crisis beschrijft hoe we onze wereld aan het vernietigen zijn. Een alarmerende hoeveelheid planten en dieren sterft uit, terwijl in onze samenleving individualisme en competitie centraal staat. De aarde warmt op, met alle gevaren van dien.

Na een keynote, waarin Monbiot zijn visie op een nieuwe saamhorigheidspolitiek presenteert, gaan we met hem en het publiek in gesprek over hoe hij de toekomst voor zich ziet. Welke acties zijn nodig om ons te redden van de ondergang? Hoe maken we een omslag naar medemenselijkheid en solidariteit als kernwaarden voor een betere wereld?

Taal: Engels
Redactie: Anne- Marijn Epker

Speakers

George MonbiotBioloog