TV NL EN

Gesprek van de Maand

DUUR
90 minuten

In de maandelijkse talkshow Het Gesprek van de Maand gaan we met drie gasten dieper in op de actualiteit. Drie interviews die je niet mag missen! Nieuws dat op de voorpagina’s had moeten staan (maar er niet stond), cultuur die met andere ogen naar de wereld laat kijken en verdiepende gesprekken over de vluchtige actualiteit: het komt allemaal voorbij.

Met journalist Froukje Santing analyseren we de opmaat naar het referendum dat op 16 april in Turkije gehouden wordt. Het referendum zou de macht van de zittende president Erdogan nog verder kunnen vergroten.In Nederland wordt met argusogen gekeken naar het referendum, ook binnen de Turks- Nederlandse gemeenschap. Daarnaast spreken we met haar over de diplomatieke rel die vorige maand losbarstte tussen Nederland en Turkije. Wat moeten we verwachten van het referendum en de huidige ontwikkelingen in de verhouding tussen beide landen? Froukje Santing verbleef zeventien jaar in Turkije, als correspondent voor o.a. NRC Handelsblad en het Radio 1 Journaal en publiceert onder meer in De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad.

Op 14 april verschijnt het het pamflet 'Vechtscheiding', dat naar aanleiding van het referendum in Turkije wordt gepubliceerd.