TV NL EN

Greg Shapiro met ‘The Big Orange Year’

DUUR
120 minuten

‘The Big Orange Year’: 2013 gezien door een ‘American Netherlander’

Naar aanleiding van zijn boek How to be Orange: an Alternative Assimilation Course presenteert comedian Greg Shapiro op 27 en 28 december The Big Orange Year. ‘The American Netherlander’, zoals hij zichzelf noemt, zal op humoristische wijze ingaan op het afgelopen jaar. Het event is een combinatie van cabaret en debat. Zo zal Shapiro naast de solovoorstelling een debat (‘Should I stay or should I go?’) leiden, met de vraag hoe niet emigratie, maar immigratie de boventoon voert in het publieke debat. Veel hoogopgeleide expats verlaten Nederland op zoek naar betere prijzen, hogere inkomens en wellicht een warmer welkom. Shapiro zal vanuit zijn eigen ervaringen proberen te verklaren hoe dat kan.

Greg Shapiro: ‘Ik kan enorm genieten van de Nederlandse oudejaarsconferences, en nu wil ik iets toevoegen vanuit een internationaal oogpunt. Met ‘The Big Orange Year’ wil ik ook andere expats vragen hun mening over Nederland in 2013. Niet alleen Oranje, maar ook Rood (Rusland), Groen (Greenpeace) en Zwart (VN vs. Sinterklaas)’.

Gasten van de avond zijn onder anderen
Jan Paternotte (fractievoorzitter D66 Amsterdam) 
Pep Rosenfeld (artistiek leider Boom Chicago)
Nina Siegal (NYT)
Jonathan Groubert (The State We're In)
Natasha Cloutier (24 Oranges.nl)
Noah Millman (Boom Chicago)
Wytze van der Gaast (Behind Dutch Headlines)
Floor de Goede (Het Parool)
Quinsy Gario (Zwarte Piet is Racisme)
Robin Pascoe (Dutchnews)

Over Greg Shapiro:
Greg Shapiro is sinds 1994 woonachtig in Nederland en heeft onder anderen aan de wieg gestaan van het succes van comedytheater Boom Chicago. Hij was daar 13 jaar een vast lid van de cast en in 2007 lanceerde hij zijn solo carrière met het ‘Comedy Central News’. Hier was hij betrokken als schrijver en presentator. Ook droeg hij middels zijn unieke manier van commentaar geven bij aan het radioprogramma van Humberto Tan op BNR Nieuwsradio. Shapiro tourt op dit moment met zijn show Superburger: the Man with Split Nationalities. Dit jaar schreef hij zijn debuut How to be Orange, geïnspireerd op zijn voormalige show How to Be Orange: making the Dutch take their own assimilation exam. Zijn schrijfdebuut is een terugblik op 20 jaar leven in Nederland.