TV NL EN

Grote Denkers Leesclub: Ayn Rand

In aanloop naar het programma Grote Denkers: Ayn Rand op 20 juni organiseren we de Grote Denkers leesclub waarin we met jou in het beroemde boek van Ayn Rand duiken: The Fountainhead. Met een inleiding van schrijver en kunsthistoricus Eva Rovers.

In aanloop naar het programma Grote Denkers: Ayn Rand op 20 juni organiseren we de Grote Denkers leesclub waarin we met jou in het beroemde boek van Ayn Rand, The Fountainhead, duiken. Een ideeënroman over de strijd van de jonge, briljante en concessieloze architect Howard Roark met de wereld om hem heen.

In de ogen van sommigen is ze een heldin, door anderen wordt ze gezien als ‘de belichaming van het kwaad’. De Amerikaanse schrijver Ayn Rand was lange tijd vooral in de Verenigde Staten beroemd, maar haar boeken zijn ook steeds populairder geworden in Europa. Waarom voelen zoveel lezers zich aangetrokken door haar ideeënromans?

Schrijver en kunsthistoricus Eva Rovers geeft een lezing over The Fountainhead van Ayn Rand, een van haar meest favoriete boeken. Wat zegt dit gewaagde boek over vrijheid, creativiteit en oorspronkelijkheid? En hoe rijmt The Fountainhead met de filosofie van Ayn Rand, een vrouw die door velen wordt gezien als de ‘moeder van het neoliberalisme’?

Na de introductie van Eva Rovers gaan we met jullie in gesprek. Wat is de aantrekkingskracht van The Fountainhead? En hoe radicaal is Ayn Rands wereldbeeld?

Een kaartje kost 7,50 euro inclusief een consumptiebon. Let op! Er zijn beperkte plaatsen, dus wees op tijd met het kopen van een kaartje.

Wil je ook naar Grote Denkers op 20 juni? Koop hier je combiticket voor 15 euro.

Eva Rovers is schrijver en kunsthistoricus. Ze schreef de veelgeprezen biografieën van Helene Kröller-Müller en Boudewijn Büch. In 2017 verscheen haar filosofische pamflet Ik kom in opstand, dus wij zijn over opstand in digitale tijden.

Tijdens de leesclub bespreken we het boek The Fountainhead

Speakers

Eva RoversSchrijver, biograaf, kunsthistoricus