TV NL EN

Harry Mulisch Festival: De Herenclub

DUUR
90 minuten

Gemist? De VIDEO staat binnen enkele uren online via De Balie TV en op De Balie Vimeo. De Herenclub van Harry Mulisch kwam regelmatig bij elkaar in de Kring om het leven door te spreken. Ieder onderwerp was toegestaan, behalve auto's en vrouwen. We herleven deze oude tijden in De Balie en bespreken de wereldproblematiek van nu.

Dit doen wij samen met de heren: Marcel van Dam, Rudi Fuchs, Jeroen Henneman, Gerard van Lennep, Julius Roos. Op deze avond presenteert De Balie ook De Nieuwe Herenclub. Een jongere generatie praat mee met de heren. Met o.a.: schrijver, Thomas Heerma van Voss, columnist, Zihni Özdil, schrijfster Alma Mathijsen en politiek filosoof, Tamar de Waal. Met muziek van singer/songwriter, Koen de Witte.

Presentatie is in handen van Paul Witteman.

Harry Mulisch Festival
Bewonder, bediscussieer en vier het leven en werk van een van Nederlands grootste schrijvers: Harry Mulisch. Van 30 oktober t/m 2 november vindt op en rond het Leidseplein in Amsterdam de tweede editie van het Harry Mulisch Festival plaats, waarin dit jaar Mulisch’ magnum opus De ontdekking van de hemel centraal staat.

Benieuwd naar het volledige programma? Kijk op Harrymulischhuis.nl voor meer informatie. Foto de Herenclub: Kik Zeiler
    Aanbevolen literatuur:         Tres fabellae
auteur: Harry Mulisch, vertaald door Julius Roos Order this book 
     
Niemandsland
auteur: Marcel van Dam
Hoe is het mogelijk dat een ervaren oud-politicus (ex-minister en ex-parlementariër), iemand die al bijna twintig jaar lang wekelijks een column in de Volkskrant schrijft over Nederland, nota bene een socioloog, niet in de gaten heeft gehad dat ons land aan het begin van de jaren tachtig ideologisch radicaal begon te veranderen? Niemandsland is een beschrijving van die veranderingen en ook het verslag van een dwaling. read more
Order this book 

      Nooit vergat ik jou
auteur: Frieda Mulisch  Frieda Mulisch schreef en dichtte altijd al, maar vooral voor zichzelf. Met een vader als Harry Mulisch probeert een kind andere talenten in zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen dan schrijven. Maar de drang bleek te groot.
 read more Order this book