TV NL EN

Het grote geld op de woningmarkt

N.a.v. het boek Zakenprins van Michiel Couzy en Maarten van Dun

Moderator
Tim Wagemakers
Programmamaker:
Gatool Katawazi

Het vinden van een betaalbare huur- of koopwoning is voor steeds meer Amsterdammers onhaalbaar. De alsmaar stijgende huizenprijzen maken het voor starters moeilijk om een huis te kopen in de stad, terwijl beleggers meer kunnen en willen betalen voor woningen in een stad waar de vraag naar woningen structureel groter is dan het aanbod. Naar aanleiding van de publicatie van het boek Zakenprins over de carrière van Prins Bernhard Jr. duiken we in de macht van het grote geld en de elite en de invloed op onze woningmarkt. 

Coronacrisis of niet, de huizenprijzen in de stad blijven stijgen en grote geldstromen hebben flinke invloed. Volgens De Nederlandsche Bank valt een op de vijf verkochte huizen in handen van beleggers. Waarbij Prins Bernhard jr. is uitgegroeid tot het nationale symbool van deze ontwikkeling. Het besef dat zonder ingrijpen het tij niet zal keren is bij de gemeente en het rijk doorgedrongen. Welke maatregelen worden nu getroffen? Zijn deze effectief en wenselijk? En wat is er voor nodig om weer grip te krijgen op de Amsterdamse woningmarkt?

Zakenprins

Op 1 april verschijnt het boek ‘Zakenprins’, waarin Michiel Couzy en Maarten van Dun in de zakelijke carrière van prins Bernhard jr. zijn gedoken. Het boek wordt uitgegeven door De Bezige Bij.

Sprekers

Michiel CouzyAuteur ‘Zakenprins’ en adjunct-hoofdredacteur Het Parool
Laurens IvensWethouder Bouwen en Wonen
Sander SchimmelpenninckJournalist en columnist
Najah AouakiEconoom en stedelijk strateeg
Maartje MartensWoningmarktdeskundige 
Nic VrieselaarSenior-Econoom Rabobank