TV NL EN

Het Grote Kamerwatch Evenement

DUUR
75 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Waarom maar één keer in de vier jaar de politici volgen, als je dat elke dag kunt doen? Elk Kamerlid een eigen volger, die zijn of haar werk op de voet volgt. Dat is het idee achter Kamerwatch: één van de leukste politieke initiatieven van de laatste maanden. De Balie en Kamerwatch presenteren op zaterdagmiddag een crash course Kamerwatchen, met workshops, debat en experts die je het hemd van het lijf kan vragen over alles wat je moet weten, kunnen en doen om een goede Kamerwatcher te worden. Met vanaf 2 uur workshops, en om half vijf hét grote Kamerwatch-debat! Koop je kaarten voor Het Grote Kamerwatch-debat om 16:30 uur, én wees van harte welkom bij de workshops vooraf! (Toegang gratis met hetzelfde ticket). Houd de site in de gaten voor definitieve line-up! Programma:
Deel 1: Workshops 14:00 – 14:45
Opening in de Grote Zaal door Kamerwatchorganisatoren Yvonne Rouwhorst en Jurjen van den Bergh. 14:45 – 16:15
Crash Courses Kamerwatchen Leer in twee rondes hoe je het beste kunt kamerwachten. Met in ronde 1 de techniek: hoe vergaar je informatie? Wat kan ik met mijn informatie en hoe verspreid ik het vervolgens? En in ronde 2 de politieke realiteit: hoe werkt de Haagse politiek? Waar moet je op letten, en in welk krachtenveld begeeft jouw Kamerlid zich? Met een uitleg over het werk achter de schermen en experts die de verschillende politieke thema's duiden. Met: Dieuwertje Kuijpers (defensie), ​Carin Gaemers ​(zorg), ​Esther Sloots ​(onderwijs) & ​Ellen Bijsterbosch ​(privacy). Deel 2: Het Grote KamerWatch-debat! 16:30-17:45
Één keer in de vier jaar gaan we naar de stembus…. en dan? Met Cemil Yilmaz (sociaal psycholoog, ondernemer en opiniemaker), Simon Otjes (politicoloog & onderzoeker bij het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen), Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid Groenlinks) en Pieter Duisenberg (Tweede Kamerlid VVD) bespreken we hoe de burger en de politicus elkaar structureel beter kunnen volgen en vinden. En we hebben de Kamerwatch Awardshow, met de uitreiking van het Kamerlid, De Kamerwatch en de Kamerwatcher van het jaar!

Redactie: Tim Wagemakers (De Balie), Tim Cardol, Ilona Elzinga, Yvonne Rouwhorst, Jurjen van den Bergh, Joris de Savornin Lohman (Team Kamerwatch)