TV NL EN

Het Grote Lijsttrekkers Slotdebat

DUUR
90 minuten

Live uitzending vanaf ± 20:00 UUR Ook live op tv via SALTO 1  (UPC kabel Amsterdam e.o.) + Even live in het NOS Journaal van 20:00 uur Gemist? De VIDEO staat na enkele uren online via De Balie TV en op De Balie Vimeo.
Op 19 maart kiest Amsterdam een nieuwe gemeenteraad. In de maanden vooraf organiseren De Balie en Het Parool Stadsdebatten met de lijsttrekkers over belangrijke Amsterdamse thema’s zoals zorg, onderwijs, wonen en werk. Wat gaat er goed, wat moet beter en vooral: hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Aan de hand van concrete stellingen en Amsterdamse vraagstukken worden de lijsttrekkers uitgedaagd om hun punten duidelijk uiteen te zetten. Het slotdebat
Drie dagen voor de Amsterdammers naar de stemhokjes gaan, vindt het slotdebat met de lijsttrekkers plaats. Tijdens de eerdere Stadsdebatten spraken ze in De Balie over zorg, onderwijs, wonen en werken. Tijdens dit laatste debat laten we ú beslissen over de onderwerpen en vragen die besproken moeten worden. Zijn er zaken onduidelijk gebleven in de laatste twee debatten? Zijn er onderwerpen die absoluut nog aan bod moeten komen? We horen het graag. De lijsttrekkers gaan op zoek naar concrete oplossingen voor harde problemen en de grotere visie bij abstracte kwesties. Met: Laurens Ivens (SP), Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Pieter Hilhorst (PvdA), Eric van der Burg (VVD), Jan Paternotte (D66). Moderatie: Ronald Ockhuysen en Marije Ligthart.   Zie ook eerder deze dag om 16:00 uur:

Het Kleine Partijen Debat