TV NL EN

Het Kleine Partijen Debat

DUUR
90 minuten

Live stream vanaf ± 16:00 uur Ook live via SALTO 1 TV  (UPC kabel Amsterdam e.o.)
Gemist? De VIDEO staat na enkele uren online via De Balie TV en op De Balie Vimeo.   De lokale partijen rukken op. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart doen 18 procent meer lokale lijsten mee dan vier jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek naar de kieslijsten dat de NOS in samenwerking met de regionale omroepen heeft uitgevoerd.

De Balie en Het Parool bieden de 'kleine Amsterdamse partijen' zondag 16 maart een podium. Voorafgaand aan het Lijsttrekkers Slotdebat debatteren acht lijsttrekkers van kleinere partijen in De Balie over zaken die hen aan het hart gaan. Wat gaat er goed, wat moet beter en vooral: hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? Aan de hand van Amsterdamse vraagstukken worden de lijsttrekkers uitgedaagd om hun punten duidelijk uiteen te zetten.   Met onder anderen:
– Jarmo Berkhout (Lijsttrekker NAT)
– Matthijs Pontier (Lijsttrekker Piratenpartij EP) – Ina Brouwer (Lijsttrekker Visie op Amsterdam)
– Kader el Oufir (Lijsttrekker Libertarische Partij Amsterdam) – Luud Schimmelpennink (Lijsttrekker OPA) – Rachid Ez-Zaouak (Lijsttrekker Partij van de Eenheid Amsterdam) – Ronald Schönberger (Lijsttrekker De Groenen Amsterdam) – David Pinto (Lijsttrekker OMA)
Moderatie: Elisa Hermanides