TV NL EN

Het Prinsjesdaggesprek: De Balans van het Land

DUUR
120 minuten

Dit programma was ook live op NPO Politiek (digitale tv) Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Wat gaat de regering doen in haar laatste begroting voor de verkiezingen? Hoe staat Nederland er écht voor na vier jaar Kabinet Rutte-2? En waarover moet het gaan in de komende verkiezingen? In het Prinsjesdaggesprek geven de beste Nederlandse economen vlijmscherpe analyses van de Miljoenennota en het beleid van de regering. Politieke frames worden gekraakt. En de economische agenda voor het komende kabinet wordt bepaald. In samenwerking met de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde analyseren topeconomen in De Balie het belangrijkste politieke document van het jaar en kijken ze terug op vier jaar Rutte-2. Staat het land er beter voor dan vier jaar geleden? Wat is er terechtgekomen van alle doorgevoerde hervormingen? Is de crisis echt voorbij? En wat moet er hoog op de agenda bij de komende verkiezingen? Met:
– Bas Jacobs, o.a. hoogleraar economie aan de Erasmus School of Economics en voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde. 
– Sandra Phlippen, econoom en socioloog, chef economie Algemeen Dagblad (per 1 september) en voormalig hoofdredacteur Economisch Statistische Berichten. 
– Bas ter Weel, Algemeen directeur SEO Economisch Onderzoek en hoogleraar economie Universiteit Maastricht (en per 1 oktober Universiteit van Amsterdam). 
– Arnoud Boot, hoogleraar Corporate Finance and Financial Markets aan de Universiteit van Amsterdam.  – Onder leiding van Hella Hueck (RTLZ).