TV NL EN

Het Prinsjesdagontbijt

Moderator
Yoeri Albrecht De Balie
Yoeri Albrecht

De Balie organiseert voor de twaalfde keer op rij het Prinsjesdagontbijt met als spreker Ali Niknam, directeur van Bunq, de bank die recent in opspraak raakte. Samen met een zaal vol journalisten, beleidsmakers, en een diverse groep van professionals uit de zakelijke, academische en culturele sectoren, werpen we traditiegetrouw een gezamenlijke blik op Prinsjesdag en kijken we kritisch naar de Miljoenennota en de mogelijke implicaties voor de Nederlandse samenleving.

Wat zijn de gevolgen van de plannen van het nieuwe kabinet voor de bankenwereld? Gaat er veel veranderen met de eerste nieuwe premier in 14 jaar? En blijft Nederland voor Bunq een gunstige vestigingsplaats? En in hoeverre gaat het opereren in het complexe bolwerk van de traditionele bankenwereld voor Bunq gepaard met trial and error?

Ali Niknam (1981), geboren in Canada maar van Iraanse afkomst, richtte zijn eerste bedrijf op toen hij slechts 16 jaar oud was. In zijn vroege twintiger jaren richtte hij TransIP op, de grootste domeinnaam- en webhostingprovider van Nederland. In 2012 besloot hij de banksector radicaal te veranderen en richtte hij Bunq op. NRC schetste vorig jaar een profiel van Niknam als directeur van Bunq.

Over het Prinsjesdagontbijt

Ieder jaar nodigt De Balie een gerenommeerd gastspreker uit om zijn/haar visie op de Miljoenennota te presenteren. Eerder spraken o.a. Barbara Baarsma, Wim Pijbes, Coen Teulings, Kees Vendrik, Ingo Uytdehaage en Rens van Tilburg. 

Sfeerimpressie van het Prinsjesdagontbijt 2023