TV NL EN

Het publieke verhaal

Steeds meer media breken met de traditionele verhouding tussen journalist (zender) en lezer (ontvanger). Overal in Nederland wordt geëxperimenteerd  met vormen van journalistiek waarin de lezer en journalist samenwerken. Deze avond is speciaal voor media en journalisten die al actief samenwerken met lezers, dat van plan zijn, of het lastig vinden om deze samenwerking vorm te geven.

een samenwerking van

Wereldwijd staat het vertrouwen van het publiek in traditionele media onder druk. Politici stellen de onpartijdigheid van media openlijk ter discussie en consumenten zien zichzelf vaak niet terug in het dagelijkse nieuws.

Maar steeds meer media breken met de traditionele verhouding tussen journalist (zender) en publiek (ontvanger). Overal in Nederland wordt geëxperimenteerd  met vormen van journalistiek waarin het publiek en de journalist samenwerken. Door het publiek om advies te vragen, hen als ‘expert’ te positioneren of hen de insteek en vorm van een verhaal mede te laten bepalen, kan het vertrouwen worden teruggewonnen.

Deze avond is speciaal voor media en journalisten die al actief samenwerken met hun publiek, dat van plan zijn, of het lastig vinden om deze samenwerking vorm te geven. Van 7 tot 10 bieden wij door middel van inspirerende sprekers en workshops deelnemers concrete handvatten om verhalen te maken mét in plaats van vóór diegenen waarvoor ze verhalen maken. En brengen we zoveel mogelijk Nederlandse initiatieven samen om elkaar te leren kennen.

Werk je in de media en wil je meer samenwerken met lezers, ervaringen delen of een begin ermee maken? Meld je aan via ties@areweeurope.eu met onderwerpregel ‘Aanmelding Het Publieke Verhaal’ én laat ons de dilemma’s weten waar je graag over door zou praten.

Meld je snel aan, want vol = vol!
Houd de site in de gaten voor de verdere line-up.

Speakers

Ties Gijzel Are We Europe is ambassadeur van de Engaged Journalism Accelerator. Wat doen zij om samen met hun publiek verhalen te maken?
Gwen MartèlWat doet zij als gespreksredacteur bij De Correspondent om het gesprek met het publiek op gang te brengen én te houden?
Maaike GoslingaHoe wordt de samenwerking met het publiek een structureel onderdeel van je redactie? Daar gaat de redactiechef van De Correspondent dieper op in.
Tim WagemakersHoe heeft De Balie Live Journalism 300 Amsterdammers betrokken bij hun onderzoek naar ‘Keihard werken, Amper Rondkomen?’