TV NL EN

Het rijk alleen

DUUR
90 minuten

NU LIVE – volg via live.debalie.nl Nederland telt 2,8 miljoen alleenstaanden en dat worden er steeds meer. Maar onder het huidige kabinetsbeleid zijn tweeverdieners met kinderen de grote winnaars. Heeft de politiek wel genoeg aandacht voor singles?

In samenwerking met lijsttrekker Maartje Duin van de Single Issue Partij*, die deze avond zal modereren, presenteert De Balie een discussieavond met econoom Bas Jacobs, ChristenUnie-kamerlid Carola Schouten, Boris van der Ham (schrijver en voorzitter van het Humanistisch Verbond) en Nathalie Le Blanc, schrijfster van het boek Solo – waarom steeds meer mensen alleen wonen. Praat mee over een leefvormneutraal belastingstelsel, de levensstijl van de city single en de fiscale waardering van vriendschap.

Sneltekenares Gerrie Hondius, bekend van de single stripheldin Ansje Tweedehansje, notuleert.

*De Single Issue Partij is een journalist project in de vorm van een fictieve politieke partij voor alleenstaanden. Lees en discussieer mee met lijsttrekker Maartje Duin op volkskrant.nl/singles en op Facebook en Twitter.

Redactie: Marije Ligthart (De Balie) Aanbevolen literatuur:     Solo
auteur: Nathalie Le Blanc

Nathalie Le Blanc toont hoe alleen wonen een fenomeen is geworden, en hoe onze maatschappij ermee omgaatNooit in de geschiedenis van onze soort woonden zoveel mensen alleen. Zowel in Vlaanderen als in Nederland bestaat een op de drie huishoudens uit één persoon, en demografen verwachten dat dit aandeel nog zal stijgen. Die toename is deels te verklaren door het stijgende aantal relatiebreuken en onze hoge levensverwachting, maar alleen wonen is ook steeds vaker een bewuste keuze. Meer mensen dan ooit tevoren hebben er de middelen voor en de levensstijl sluit aan bij waarden die we vandaag hoog in het vaandel hebben staan. Vrijheid, privacy, zelfontplooiing.lees meer Bestel dit boek