TV NL EN

Het Stadsdebat: Zorg en onderwijs

DUUR
90 minuten

Op 19 maart kiest Amsterdam een nieuwe gemeenteraad. In de maanden vooraf organiseren De Balie en Het Parool Stadsdebatten met de lijsttrekkers over belangrijke Amsterdamse thema’s zoals zorg, onderwijs, wonen en werk. Wat gaat er goed, wat moet beter en vooral: hoe gaan we dat voor elkaar krijgen?  Aan de hand van concrete stellingen en Amsterdamse vraagstukken worden de lijsttrekkers uitgedaagd om hun punten duidelijk uiteen te zetten.

Zorg en onderwijs
Tijdens dit eerste Stadsdebat spreken de lijsttrekkers over zorg en onderwijs. De gemeente Amsterdam is vanaf 2015 zelf verantwoordelijk voor Jeugdzorg en krijgt meer taken, maar  minder middelen voor de langdurige zorg. Wat zijn de consequenties hiervan en hoe gaan we om met deze nieuwe verantwoordelijkheid? En hoe gaan we om met deze ontwikkelingen?

Daarnaast debatteren we over de staat van het Amsterdamse onderwijs. Hoe zorgen we ervoor dat alle Amsterdamse kinderen het best mogelijke onderwijs genieten, van de leerling met een achterstand tot de uitblinker die meer uitdaging nodig heeft?

Het Stadsdebat: Zorg en onderwijs – Gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam 2014 from De Balie on Vimeo.