TV NL EN

Het virus blijft

In gesprek met Jaap Goudsmit, Rosanne Hertzberger en Marli Huijer over hoe te leven in een wereld vol virussen

programmamaker
Merlijn Geurts
IN samenwerking met
Uitgeverij Pluim
Moderator
Sophie Rutenfrans
Het heeft geen zin mensen onder de zestig te vaccineren, we moeten veel massaler testen op besmettelijkheid en accepteren dat het virus niet weggaat, ondanks het vaccin.” Dat stelt viroloog en epidemioloog Jaap Goudsmit in zijn nieuwste boek Vrij van corona. Het begin van een nieuw tijdperk. Samen met microbioloog Rosanne Hertzberger en publieksfilosoof Marli Huijer gaat Goudsmit in gesprek over hoe je een samenleving behoudt in tijden van een pandemie.

Hoe richten we onze samenleving de komende jaren in met de wetenschap dat virussen en pandemieën zullen blijven? Welke stappen moet het kabinet zetten? En hoe geven we onze vrijheid vorm? Deze avond bespreken we fundamentele vragen over de coronacrisis die te weinig gesteld worden.

Sprekers

Jaap GoudsmitHoogleraar epidemiologie |
(c) foto Julie Blik
Rosanne HertzbergerMicrobioloog en schrijver
Marli HuijerHoogleraar publieksfilosofie | (c) foto Chris van Houts

Jaap Goudsmit is hoogleraar epidemiologie en infectieziekten verbonden aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health en zijn leven lang onderzoeker van de relatie tussen mens en virus.

Rosanne Hertzberger is microbioloog en schrijft wekelijks een column over wetenschap in NRC.

Marli Huijer is hoogleraar publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit. Ze is tegenstander van de strenge lockdowns en pleit voor een andere aanpak en versoepeling van het overheidsbeleid.