TV NL EN

Hoe maakbaar is het lot?

Een avond nav Rinske Hillens roman Mannenmaal.

programmamaker
sophie
Sophie Rutenfrans
Hoe verder de wetenschap zich ontwikkelt, hoe maakbaarder het leven wordt. Dat geldt in het bijzonder voor de medische wetenschap, waarin wetenschappelijke en technologische vooruitgang letterlijk het verschil tussen leven en dood betekenen. Maar dat je een leven kúnt redden, betekent dat ook per definitie dat je dat moet doen?

Rinske Hillen schreef het boek Mannenmaal, een spannende filosofische roman over euthanasie, kunst en het verlangen vrij te leven, zonder compromissen. Vragen medische ontwikkelingen ook om een nieuwe ethiek? En hoe maakbaar is ons lot eigenlijk?

Met verschillende mensen praten we over het spanningsveld tussen maakbaarheid en zingeving. Zijn we in de afgelopen decennia waarin de mens zich razendsnel heeft ontwikkeld, misschien ook iets kwijtgeraakt?

Roser/Asselbergs ft. Jorinde Kuiper
Daniel Roser (piano) en Gustan Asselbergs (drums) vormen een uniek duo dat op het snijvlak van jazz en klassiek opereert. Voor het programma van deze avond zullen zij samen met zangeres Jorinde Kuiper roman-fragmenten uit Mannenmaal muzikaal begeleiden.

Sprekers

Rinske HillenRinske Hillen is schrijver, filosoof, en jurist. Zij won de ANV Debutantenprijs met Houtrot. Mannenmaal is haar tweede roman.  
Eduard VerhagenKinderarts aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. In 2004 stelde hij het Groningen-protocol op.
Marli HuijerEmeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, filosoof en medicus
Lievnath FaberGeboorte- en rouwbegeleider, filmwetenschapper en cultureel programmeur
Susanne DuijvesteinZelfstandig begrafenisondernemer en probeert de manier waarop wij omgaan met de dood te veranderen.