TV NL EN

Hoe Mooi Alles – Theater Na De Dam

DUUR
105 minuten

De dichter/bioloog Leo Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar. Leo vlucht net op tijd het land uit om in Indonesië in de Japanse kampen terecht te komen. Deze overleeft hij ternauwernood, vooral dankzij zijn ongebroken liefde voor Tineke. Waarvan hij jarenlang niet wist of ze nog leefde, net zoals zij onwetend was over zijn lot. Wanneer ze elkaar na zeven jaar terug zien in New York, is hun liefde nog steeds even sterk en trouwen ze de volgende dag. En ze leefden nog lang en gelukkig… Dat wil zeggen nog ruim 66 jaar samen, in een zeldzaam harmonische, bijna symbiotische liefde.

Het boek Hoe mooi alles van Mirjam van Hengel is een onweerstaanbaar liefdesverhaal. De woorden zijn ontleend aan een gedicht van Leo Vroman (1915-2013). In 2015 zou Leo Vroman 100 jaar geworden zijn. Geen mooiere hommage aan hem in dit Leo Vroman-jaar dan Hoe mooi alles op het toneel.

In de toneelversie van Hoe mooi alles is dit dramatische en ontroerende verhaal in een schitterend lichte stijl beschreven. De poëzie van Leo Vroman komt natuurlijk ook aan bod, alsmede zijn tekentalent en zijn bijzondere werk als bioloog. Toneelbewerking en regie zijn in handen van Léon van der Sanden. De gedroomde rolbezetting bestaat uit Kees Hulst en Esther Scheldwacht.
  De pers over Hoe mooi alles 'Ik heb ademloos zitten kijken, wat een prachtige voorstelling!'
Loek Zonneveld (De Groene Amsterdammer) ‘Vromans lichtvoetig-poëtische taalgebruik sijpelt door in elke zin.’
NRC, Herien Wensink  Over Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog, om deze dag van extra betekenis te voorzien. Voor meer info zie www.theaternadedam.nl Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.