TV NL EN

Hoe overleef ik….ironie?!

DUUR
90 minuten

Video's komen online via De Balie TV en op De Balie Vimeo. Roy Donders is onze held, witte sportsokken mogen weer en Heel Holland Bakt is een kijkcijferkanon. We houden wel vol dat we dit soort uitspattingen ‘zo fout vinden dat het weer leuk wordt’; toch plannen we het liefste geen afspraken buiten de deur als Martine Bijl met schort op tv komt. Maar toegeven dat we er écht van genieten? We peinzen er niet over. Joost de Vries schreef Vechtmemoires, vol essays over de ironie van nu. De tijd van de Grote Verhalen – waarin het de bedoeling was dat je ergens iets van vond, dat je ergens in geloofde – is voorbij. In plaats daarvan lijkt het ultieme relativisme het hoogste streven te zijn. Of mogen we ons voorzichtig weer eens uitspreken, voor, en tegen… dingen? In Hoe overleef ik… Ironie?! bespreken we het schemerduister tussen ironie en oprechtheid. We zitten zo vol van ironie dat het ons soms de neus uitkomt. Maar durven we eigenlijk nog wel oprecht te zijn? Waarom mogen we eigenlijk geen YOLO zeggen, en het écht menen?

Met o.a. Joost De Vries, schrijver en journalist, Daan Doesborgh, dichter en schrijver voor Propria Cures en Rutger Lemm, oprichter van Hard//Hoofd. Zijn boek Een grootse mislukking verschijnt in februari bij De Bezige Bij. 
  Aanbevolen literatuur:         Vechtmemoires
auteur: Joost de Vries

Waarom vallen alle vrouwen voor de personages van Tommy Wieringa? Waarom zijn Arnon Grunbergs helden gedoemd om te falen? Waarom is ironie de ziekte van deze tijd – en van de literatuur in het bijzonder? Waarom zijn de jonge schrijvers van nu zo bang voor intimiteit? Waarom is het not done om een overhemd met een borstzakje te dragen?. read more

order as E-book Order this book