TV NL EN

Holman Liegt

DUUR
120 minuten

Gemist? De VIDEO staat na enkele uren online via De Balie TV en op De Balie Vimeo. In Holman liegt staan de mooiste, hardste, liefste, helderste, gemeenste, slechtste en ontroerendste columns van Theodor Holman bijeen. Jonathan van het Reve selecteerde ze uit meer dan tweeduizend stuks die de afgelopen jaren verschenen in Het Parool. Holman liegt. Hij liegt wanneer dat de waarheid helpt, als dat zijn column beter maakt. En hij liegt zeker als hij denkt te weten hoe de wereld in elkaar steekt. Zijn columns zijn leugens om rekening mee te houden. En daardoor is hij veruit de verrassendste columnist van Nederland. Hier spreken politici de waarheid, worden de populisten van ons land bewonderd en wordt er gebogen naar onze Vorst. Tjonge, wat kan die Holman liegen!

Café Central
Holman zal de avond zelf presenteren, in de sfeer van het Café Central te Wenen. Ideeën worden gedeeld, besproken en bediscussieerd, zoals dat ook gebeurde in de fin de siècle. Iedere gast krijgt van Holman de opdracht om een column voor te bereiden, waarin hij of zij net zo overtuigd moet liegen als Holman. Deze wordt kort ingeleid door een interview met Holman, waarna de gast zijn of haar column voordraagt. Vervolgens bespreken Holman en de gast de thematiek van de column en mag deze diens daadwerkelijke standpunten toelichten.

Met onder anderen: 
– Theodor Holman, schrijver, columnist
– Max Pam, journalist, schrijver
– Jonathan van het Reve, schrijver, columnist
– Marscha Holman, columnist
– Jean Tillie, hoogleraar UvA
– Hans Teeuwen, cabaretier, zanger Aanbevolen literatuur:
      Holman liegt
auteur: Theodor Holman De mooiste, hardste, liefste, helderste, gemeenste, slechtste, ontroerendste leugens bijeen. Elke dag staat op pagina 2 van Het Parool een column van Holman. Nou, column? Holman scheldt, redeneert, ontroert…. lees meer Bestel dit boek