TV NL EN

HRWeekend – Europa 2019: Vluchtelingen, Democratie en Mensenrechten

During this Human Rights Weekend, we organize a House of Commons-style debate on Europe in the world of 2019. Together with Human Rights Watch and members of major Dutch political parties that are represented in the European Parliament, we explore the European future.

Voertaal
Engels
In collaboration with:
Programmamaker

Also live via live.debalie.nl

Met de Europese Parlementsverkiezingen van mei 2019 in aantocht, is het moment aangebroken om kritieke problemen in Europa aan te pakken, zoals regeringen die hun macht misbruiken, toenemende bedreigingen voor de democratie en de uitdagingen die migratie met zich meebrengen. Tijdens dit Human Rights Weekend organiseren we een Lagerhuisdebat over Europa anno 2019.

Samen met Human Rights Watch en leden van grote Nederlandse politieke partijen die in het Europees Parlement vertegenwoordigd zijn, verkennen we de Europese toekomst. Doe jij ook mee aan het debat en ontdek je waar jij staat?

Met: Sophie in ‘t Veld (Europarlementariër en delegatieleider voor D66 in het Europees Parlement en vicefractievoorzitter van de liberale ALDE-fractie), Judith Sargentini (Europarlementariër voor GroenLinks in het Europees Parlement), Philippe Dam (Advocacy Director for Europe and Central Asia bij Human Rights Watch), Kati Piri (Europarlementariër voor PvdA in het Europees Parlement en Turkije-rapporteur) en Anne Mulder (Tweede Kamerlid voor de VVD)

Moderator: Marcia Luyten

Dutch:

Met de Europese Parlementsverkiezingen van mei 2019 in aantocht, is het moment aangebroken om kritieke problemen in Europa aan te pakken, zoals regeringen die hun macht misbruiken, toenemende bedreigingen voor de democratie en de uitdagingen die migratie met zich meebrengen. Tijdens dit Human Rights Weekend organiseren we een Lagerhuisdebat over Europa anno 2019. Samen met Human Rights Watch en leden van grote Nederlandse politieke partijen die in het Europees Parlement vertegenwoordigd zijn, verkennen we de Europese toekomst. Doe jij ook mee aan het debat en ontdek je waar jij staat?

Met: Sophie in ‘t Veld (Europarlementariër en delegatieleider voor D66 in het Europees Parlement en vicefractievoorzitter van de liberale ALDE-fractie), Judith Sargentini (Europarlementariër voor GroenLinks in het Europees Parlement) en Philippe Dam (Advocacy Director for Europe and Central Asia bij Human Rights Watch)

Moderator: Marcia Luyten

Speakers

Sophie in t VeldMember of the European Parliament for Democrats 66 Party
Judith SargentiniMember of the European Parliament for the Dutch Greens
Philippe Dam Advocacy Director for Europe and Central Asia at Human Rights Watch
Kati PiriEuroparlementariër voor PvdA in het Europees Parlement en Turkije-rapporteur
Anne MulderTweede Kamerlid voor de VVD
Marcia LuytenModerator