TV NL EN

Huib Modderkolk en Roxane van Iperen

Techdenkers: over technologie en democratie

programmamaker

De Europese Verkiezingen in juni zijn een cruciaal moment waarop de toekomst van Europa wordt gevormd, en de opkomst van technologie werpt nieuwe uitdagingen op voor de democratie. Tijdens deze avond delen twee Techdenkers hun inzichten over hoe technologie de toekomst van Europa beïnvloedt, met speciale aandacht voor de impact ervan op de democratie. Helpt technologie onze democratie? Of bijten die twee elkaar?

Huib Modderkolk en Roxane van Iperen delen vervolgens hun eigen opvattingen over dit onderwerp en discussiëren over de filosofische implicaties van technologie in onze samenleving.

Over Huib Modderkolk

Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018 en 2020). Zijn vorige boek, Het is oorlog maar niemand die het ziet, werd een instant bestseller (100.000 keer verkocht), vertaald in het Duits en Engels en stond op de shortlist voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek.

Over Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. Ze bekijkt de wereld met een financieel-economische blik en ontleedt machtsstructuren. Ze schreef veelvuldig over de uitwassen van Big Tech en de impact ervan op burger en democratie. Ze is voorzitter van de Raad van Advies van het SIDN Fonds, dat zich richt op technologische innovaties met maatschappelijke impact. 

Sprekers

Roxane van Iperen
Huib Modderkolk