TV NL EN

Huren met Kuren

De Balie Live Journalism doet de komende maanden onderzoek naar verwaarloosde Amsterdamse woningen, presenteert deze avond haar eerste bevindingen en nodigt iedereen uit mee te helpen dit probleem op de kaart te zetten.

In samenwerking met

Amsterdam breekt bouwrecord na bouwrecord, maar ondertussen leven veel Amsterdammers in oude en slecht onderhouden huizen, heeft een kwart last van schimmel en zijn er verder klachten over houtrot, ongedierte, lekkages en andere kuren.

Herken jij dit verhaal, vanuit professionele of persoonlijke betrokkenheid? Huur jij een huis waarin sprake is van achterstallig onderhoud, waar je je zorgen over maakt? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Op 23 september delen we de tussentijdse resultaten van een groot uitgezette enquête onder Amsterdammers die zorgen hebben over de staat van hun woningen, waar meer dan 1000 Amsterdammers op hebben gereageerd. En gaan we in gesprek met elkaar over een onderbelicht Amsterdams probleem. Want hoe groot is dit probleem van achterstallig onderhoud in Amsterdam, wie is daarvan de dupe en hoe en in hoeverre nemen gemeente, corporaties en particuliere verhuurders hun verantwoordelijkheid?

Met o.a:

Stichting !WOON komt voor huurders in slecht onderhouden huizen op die zich in de steek gelaten voelen door hun verhuurder. Deze avond vertelt directeur Evert Bartlema welke rechten je als huurder hebt, wat je kunt doen om achterstallig onderhoud op te lossen hoe zij het probleem van ‘Huren met Kuren’ analyseren.
– De Amsterdamse gemeenteraadsleden Hala Naoum Néhmé (VVD), Erik Flentge (SP) en Rogier Havelaar (CDA) zullen reageren op de verhalen van Amsterdammers.

Meld je (gratis) aan via de ticket-knop. Kom vroeg, de zaal gaat open om 19:45 uur. Op de hoogte blijven van De Balie Live Journalism? Of een tip delen? Stuur ons een mailtje op LiveJournalism@DeBalie.nl

Over deze avond
De onderzoeksredactie De Balie Live Journalism doet de komende maanden (samen met o.a. AT5) onderzoek naar verwaarloosde huizen in Amsterdam. Ons onderzoek gooien we in een vroeg stadium open en samen met jou willen we de focus van ons werk de komende maanden aanscherpen. In december presenteren we een theatrale voorstelling waarmee we het onderwerp bij politiek en anderen hoog op de agenda zetten.

 

 

Over De Balie Live Journalism

Waar Amsterdammers de hoofdrol spelen 

Amsterdam. De stad die met de dag welvarender wordt, maar waar toch niet iedereen meekomt. Waar het succes op de stoep ligt, maar de kloof tussen arm en rijk alsmaar groeit. Het komend jaar duiken we samen met jou in de verhalen van de stad. Want wie kan deze ontwikkelingen beter duiden dan de Amsterdammer zelf? We gaan met je brainstormen, we publiceren journalistieke verhalen en brengen tot slot alles samen in verrassende theatervoorstellingen. Want wij geloven: verhalen moet je tot leven wekken, in de journalistiek en op het podium.

De Balie Live Journalism wordt ondersteund door:

In samenwerking met:

Speakers

Huren met Kuren – de situatieMeer achtergrond lezen over de aanleiding van de enquête en de avond?