TV NL EN

HvA x De Balie masterclass met Angelo Bromet

programmamaker & moderator
in samenwerking met
HvA

In de masterclass reeks van de HvA en De Balie delen bekende mensen die succesvol zijn in hun vakgebied levenslessen met geselecteerde studenten van de 7 faculteiten van de Hogeschool van Amsterdam. Welke keuzes hebben zij moeten maken om te komen waar ze staan? En welke lessen kunnen zij delen met de studenten om hen beter voor te bereiden op het werken en leven in de veranderlijke en veeleisende stad Amsterdam? Het zijn zeven besloten bijeenkomsten met zeven sprekers uit verschillende disciplines.

Derde gastdocent is Angelo Bromet.

Angelo is een expert op gebied van urban- en jongerencultuur. Als je Angelo op zijn achttiende had verteld wat voor werk hij later zou gaan doen, zou hij zich er moeilijk een voorstelling van kunnen maken. Hij werkt als programmeur van evenementen in de culturele sector, onder andere in de Melkweg, Pakhuis de Zwijger en tot voor kort voor jongeren cultuurhuis NoLimit. In dit cultuurhuis heeft hij voor jongeren een plek gecreëerd waar ze hun talent kunnen ontwikkelen. Jongeren kunnen er dansen, theater maken, muziek opnemen of gewoon rustig studeren. De basis van het werk van Angelo is het weten te bereiken van jongeren door ze als potentiële ondernemers te zien. Bekijk jezelf in relatie tot de markt om in je talenten te ontdekken, luidt zijn advies.

Voor hem deelden strafrechtadvocaat Natacha Harlequin en directeur Cybersprint Eward Driehuis hun ervaringen.

Dit is het achtste seizoen van de masterclass. In eerdere seizoenen waren gastdocenten Romana Vrede (actrice), Femke Halsema (burgemeester Amsterdam), Wouter Bos (voormalig minister van Financiën en vice-premier), Youp van ’t Hek (cabaretier), Dieuwke Wynia (tv-maker), Mervyn ten Dam (ACHTUNG!) en vele anderen.

Speakers

Angelo Brometprogrammeur Melkweg