De diva en de dood; twee thema's die nauw verwant zijn en een geschiedenis hebben op het grote doek. Op dinsdag 29 maart gaat filmmaker en schrijver Peter Delpeut (o.a. Diva Dolorosa) in gesprek met Ik wil gelukkig zijn-regisseur Annette Apon. Over diva's, over lijden en het leven als één groot toneelstuk: een gesprek tussen twee kunstenaars en onderzoekers. Hoe staat Fien de la Mar in de traditie van diva's Over Ik wil gelukkig zijn
Al decennialang treden de grootste namen uit de theaterwereld op de bühne van het De la Mar theater. Piet Grossouw kocht het gebouw in 1947 en vernoemde het naar zijn echtgenote Fien de la Mar en haar vader Nap de la Mar. Een familie die de Nederlandse toneelwereld niet onbewogen heeft gelaten. Fien de la Mar groeide uit tot de Nederlandse theaterlegende van de jaren ’30 en ’40. Fien de la Mar (2 februari 1898 – 23 april 1965) is een van de meest memorabele actrices in onze vaderlandse geschiedenis. Een vrouw die alles kon: van film tot toneel, operette en cabaret. Een diva van formaat die zich vol overgave en eigenzinnigheid stortte op elke rol. Op handen gedragen door het Nederlandse publiek en geprezen vanwege haar ongekende talent, werd ze zowel bemind als gevreesd door tegenspelers en toneelschrijvers.
Regisseur Annette Apon schetst met Ik wil gelukkig zijn een portret van de Nederlandse toneel- en filmwereld van de jaren ’30 en ’40. Aan de hand van nieuw bewerkte foto’s, filmfragmenten en bijdrages van bekende namen uit de theaterwereld brengt zij een ode aan Fien de la Mar. Fien was onmiskenbaar en onontkoombaar – niet alleen voor anderen, ook voor zichzelf.