TV NL EN

In voor- en tegenspoed

Waar men vroeger trouwde voor het leven, blijken veel huwelijken niet meer tegen de tegenspoed bestand. Eén op de drie huwelijken strandt. Toch ga je als mens niet voor niets verbintenissen aan. Welke verantwoordelijkheid dragen we in deze sterk geïndividualiseerde samenleving nog voor onze naasten? Met Clairy Polak en Paul Verhaeghe.

Programmamaker
In samenwerking met

Waar men vroeger trouwde voor het leven, blijken veel huwelijken niet meer tegen de tegenspoed bestand. Eén op de drie huwelijken strandt. Toch ga je als mens niet voor niets verbintenissen aan en is een samenleving vol individuen die hun eigen voorspoed nastreven ook niet wenselijk, zeker niet als één van beide partners ziek wordt. Tijdens dit programma gaan we in gesprek over tegenspoed en verantwoordelijkheid. Welke verantwoordelijkheid dragen we in deze sterk geïndividualiseerde samenleving nog voor onze naasten? 

 

Over de sprekers

Clairy Polak schreef dit boek niet zomaar, haar eigen partner kreeg alzheimer en hun relatie veranderde van een liefdesrelatie naar een zorgrelatie. Zij zal deelnemen aan het gesprek en ze zal tijdens de avond fragmenten uit het boek voorlezen. Naast Clairy Polak spreken we met:

Paul Verhaeghe, doctor in de klinische psychologie en hoogleraar in Gent. Hij is auteur van diverse boeken, waaronder Liefde in tijden van eenzaamheid (1998), Identiteit (2012) en Autoriteit (2015).

Speakers

Clairy PolakJournalist en schrijver.
Foto: Tessa Posthuma de Boer
Paul VerhaegheDoctor in de klinische psychologie en hoogleraar in Gent.
Foto: Merlijn Doomernik
Voorbij, Voorbij door Clairy Polak