TV NL EN

Internationaal Euro Debat

DUUR
120 minuten

De nieuws- en opinie site De Dagelijkse Standaard organiseert op 30 september, 21 oktober en 25 november 2013 in De Balie een drieluik over over mogelijke alternatieven voor de euro. Een evenwichtig debat gevoerd door vooraanstaande (internationale) economen en andere deskundigen over de belangrijkste alternatieven voor de euro.

Toekomstvisie

Op 30 september wordt er afgetrapt. Na een introductie van hoogleraar economie Arjo Klamer geven voormalig Eurocommissaris Frits Bolkestein en voormalig voorzitter van het Duitse Bundesverbandes der Deutsche Industrie, economie professor Hans-Olaf Henkel in het eerste deel van dit drieluik hun visie op de toekomst van de Eurozone. De mogelijke opsplitsing tussen een Noordelijke en Zuidelijke euro staat deze avond centraal . De heer Bolkestein gaat nader in op de vraag 'biedt de euro ons soliditeit of eist zij vooral solidariteit?'

Na de sprekers bespreekt een panel bestaande uit deskundigen de materie en beantwoordt eventuele vragen uit het publiek . Deze avond bestaat het panel uit Jean Wanningen, redacteur DDS Finance; Martin Visser, financieel journalist De Telegraaf en Bas Eickhout, Europarlementariër en financieel woordvoerder GroenLinks. Het panel wordt voorgezeten door Joshua Livestro, hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard.

De voertaal tijdens deze avond is Engels.