TV NL EN

Is het Nederlandse onderwijs klaar voor de toekomst?

DUUR
120 minuten

VOLG DE AVOND OOK OP TWITTER!
HASHTAGS VOOR VANAVOND #DEBALIE en #ONDERWIJS

Is het Nederlandse onderwijs klaar voor de toekomst? De Onderwijsraad is er niet helemaal gerust op. Naar aanleiding van de verschijning van het advies Stand van educatief Nederland, waarin de Onderwijsraad de balans opmaakt van het huidige onderwijs bespreken we de uitdagingen waarvoor het stelsel staat. Om onze kinderen te verzekeren van een gedegen voorbereiding op de maatschappij, moeten we heldere antwoorden vinden op die uitdagingen.

Want wat moeten de burgers in spe kunnen? Hoe gaan we ze opleiden? Wat is de taakverdeling tussen overheid, schoolleiders en leraren? Hoe houden we jongeren van alle niveaus binnenboord?
  Is het Nederlandse onderwijs klaar voor de toekomst? Bovenstaande vragen staan centraal in het debat dat De Balie in co-productie met de Onderwijsraad organiseert. We praten over de toekomstbestendigheid van ons onderwijs met: Cordula Rooijendijk (leraar basisonderwijs), Pieter Hilhorst (wethouder onderwijs Amsterdam), Ad Verbrugge (Filosoof en Voorzitter Beter Onderwijs Nederland) en Michel Rog (Tweede Kamerlid, CDA). De Balie-directeur Yoeri Albrecht modereert.

i.s.m. De Onderwijsraad