TV NL EN

Johan Goossens in De Balie

In het beste geval

© Foto door Jouk Oosterhof

Deze zomermaanden elke week een cabaretier op het podium van De Balie. Deze keer: Johan Goossens met In het beste geval.

Het leven loopt vaak net iets anders dan je wilt. Anders dan het plaatje in je hoofd. De taart komt anders uit de oven, voor de stralende zon komt een wolkje en net als je een nieuwe show wil maken, komt er een pandemie. Heb jij weer…

Maar Johan houdt de moed erin, soms tegen beter weten in. Als hij niet kan optreden, gaat hij wel schrijven, vrijwilligerswerk doen, zijn zolder opruimen of gewoon om twee uur ’s middags aan de drank.

‘In het beste geval heb je straks een opgeruimde zolder,’ is zijn motto. En: ‘En in het beste geval staan je boeken straks op kleur.’

Een paar quarantainekilo’s verder, is hij blij dat hij we weer mogen. Een intieme avond, met precies zoveel mensen als mag van de premier. Johan moddert moedig voorwaarts. De insteek positief, de uitkomst ongewis. Maar wel weer in het theater, samen met u.

De pers over Johan Goossens:

Eerlijk, grappig en ontroerend (…) IJzersterk cabaret.

NRC

Met het grootste gemak schakelt hij tussen hilariteit en ontroering.

Theaterkrant

Cabaret in De Balie

Deze zomer bieden we elke zaterdagavond een cabaretier het podium. Om nieuw werk uit te proberen, te experimenteren, de wereld om ons heen te duiden of om toch nog de show te spelen die is gecanceld. Kom binnen en laat je verrassen en inspireren! Met o.a. Kasper van der Laan, Sanne Wallis de Vries en Hans Sibbel.