TV NL EN

Kapitalisme: opzoek naar een alternatief

De financiële crisis, de Occupy-beweging, Brexit en een groeiende economische ongelijkheid zorgen voor een deuk in de populariteit van kapitalisme. Is kapitalisme een duurzaam economisch systeem? 

Giacomo Corneo, professor of Social Policy and Public Finance aan de Freie Universität van Berlijn, stelt voor om het huidige economische systeem te veranderen naar een systeem waarin welvaart beter wordt verdeeld en waarin actieve deelname aan de democratie wordt gestimuleerd.

Zijn nieuwste boek Is Capitalism Obsolete? is geschreven als een gesprek tussen hem zijn dochter. Het boek is een reis langs alle alternatieven: van Plato’s Republiek naar andere moderne modellen. Tijdens deze avond zal Corneo praten over de uitkomsten van zjn reis.

Albert Jan Kruiter is publicist en mede-oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden (IPW). Het IPW ontwikkelt nieuwe manieren om publieke waarde te realiseren tegen minder kosten. Hij heeft een hoge pet op van onze verzorgingsstaat, maar deinst er niet voor terug onze bureaucratie fanatiek te deconstrueren en ontwrichten. Met hem zullen we spreken over hoe kapitalisme ingezet kan worden voor sociale zaken

Redacteur: Sophie Rutenfrans

Speakers

Giacomo CorneoProfessor Public Finance and Social Policy
Albert Jan KruiterPublicist en mede-oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden (IPW)