TV NL EN

Keihard werken, maar amper rondkomen

Een groeiende groep zzp’ers, ondernemers, oproepkrachten en mensen in loondienst komt amper rond in Amsterdam. De stad wordt rijker, maar zij profiteren er niet van. Herken jij dit verhaal? Neem deel aan de brainstormsessie van De Balie Live Journalism.

Onderdeel van
De Balie Live Journalism

Een groeiende groep zzp’ers, ondernemers, oproepkrachten en mensen in loondienst komt amper rond in Amsterdam. De stad wordt rijker, maar zij profiteren er niet van.

De afgelopen maand onderzocht De Balie Live Journalism de positie van werkenden met een laag inkomen in de stad. De problemen groeien en gemeentelijk beleid schiet tekort. Herken jij dit verhaal? En vind je dat er meer aandacht voor moet komen? Op 5 maart presenteren we onze tussentijdse onderzoeksresultaten, spreken we experts en gaan we in gesprek met elkaar om een groep die té vaak over het hoofd gezien wordt een podium te geven.

Ga het gesprek aan met andere Amsterdammers en werp een kritische blik op de bevindingen van De Balie Live Journalism. Wij nodigen je uit om mee te denken over belangrijke vragen als wie is deze groep? Waarom zijn zij zo moeilijk te bereiken voor de gemeente? En wat hebben zij nodig? Samen met jou en alle andere aanwezigen werken we aan antwoorden én bedenken we vervolgstappen.

Meld je (gratis) aan via de ticket-knop. Kom vroeg, de zaal gaat open om 18:45 uur. Op de hoogte blijven van De Balie Live Journalism? Of een tip delen? Stuur ons een mailtje.

Na afloop kunnen we napraten in het café van De Balie, waar ook Real Madrid – Ajax te zien is.


 

Over De Balie Live Journalism

Waar Amsterdammers de hoofdrol spelen 

Amsterdam. De stad die met de dag welvarender wordt, maar waar toch niet iedereen meekomt. Waar het succes op de stoep ligt, maar de kloof tussen arm en rijk alsmaar groeit. Het komend jaar duiken we samen met jou in de verhalen van de stad. Want wie kan deze ontwikkelingen beter duiden dan de Amsterdammer zelf? We gaan met je brainstormen, we publiceren journalistieke verhalen en brengen tot slot alles samen in verrassende theatervoorstellingen. Want wij geloven: verhalen moet je tot leven wekken, in de journalistiek en op het podium.

De Balie Live Journalism wordt ondersteund door:

Speakers

NRC HandelsbladArtikel: Keihard werken en amper rondkomen

Speakers

Manon Stravens
Tim Wagemakers
Zara Toksöz
Soufia Zahri