TV NL EN

KennisCafé: De seksparadox

DUUR
120 minuten

Sinds de seksuele revolutie staat seks op de politieke en sociale agenda en is het nauw verbonden met emancipatie van vrouwen en (seksuele) minderheden. Het staat voor vooruitgang! De seksparadox
We spreken in het openbaar over seks, steeds meer is bespreekbaar en vooral ook zichtbaar, maar tegelijkertijd lijken jongeren conservatievere normen en waarden te omarmen, wordt prostitutie in het verdomhoekje gestopt en is een onderwerp als pedofilie compleet onbespreekbaar geworden.
Wat is er aan de hand? Keert de seksuele revolutie zich? Zijn nieuwe taboes een normale reactie op zoveel openheid? Moderator Martijn van Calmthout (De Volkskrant) spreekt met sociologen en deskundigen over de nieuwe taboes en waar ze vandaan komen. Met:
Laurens Buijs, socioloog, UvA
Gert Hekma, socioloog, UvA
Marianne Cense, senior onderzoeker Rutgers WPF
Garjan Sterk, mediaonderzoeker en docent journalistiek onderzoek nieuws en media (HvA)
Het KennisCafé is een co-productie van De Volkskrant, KNAW, science center NEMO en De Balie. In samenwerking met NTR radio, De Kennis van Nu. Kenniscafé cinema: seksparadox
Iedere maand selecteert De Balie een film die aansluit bij het thema van het Kenniscafé. Call Girl, gefilmd door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema, neemt ons mee naar de jaren zeventig in Zweden, waar er -op zijn zachtst gezegd- iets andere normen en waarden golden op gebied van seks. >> Meer informatie Bij de kassa krijg je op vertoon van je toegangskaartje voor het KennisCafé: de seksparadox, een vrijkaartje voor Call Girl. Ook geldig voor de vertoning van zaterdagmiddag 15 februari om 15:00 uur.