TV NL EN

KennisCafé : Gamen is geen spelletje

DUUR
120 minuten

In januari richt het KennisCafé zich op de ontwikkelingen van digitale games. Ze zijn overal. Candy Crush Saga op de smartphone of Assassin's Creed op de Xbox360 tot serious games waarmee chirurgen hun vaardigheden kunnen verbeteren of kinderen leren rekenen. Wat maakt een game een goede game? Hoe komt het dat game- elementen werken in het dagelijks leven? Welke toepassingen zie je in het dagelijks leven, zoals de zorg en het onderwijs? Waarom raken sommigen verslaafd aan gamen? Over deze en nog veel meer vragen gaat moderator Martijn van Calmthout in gesprek met wetenschappers en deskundigen.

Met o.a. Ben Schouten (hoogleraar Playful Interaction aan de TU Eindhoven en Lector Design for Games and Play bij het Centre of Expertise for Games & Film aan de HvA), Igor Mayer (Public Management and Gaming, TU Delft), Jeroen Lemmens (Amsterdam School of Communication Research, UvA) en Tomas Sala (Creative Director Little Chicken Game Company)

KennisCafé
Het maandelijkse KennisCafé is een vorm van eigentijdse wetenschapsjournalistiek voor een live publiek. Vaste presentator Martijn van Calmthout van de Volkskrant praat met deskundigen en spraakmakers over een actueel thema van binnen of buiten de wetenschap. 

Het KennisCafé is een co-productie van de Volkskrant, KNAW, science center NEMO en De Balie. In samenwerking met NTR radioprogramma 'De kennis van nu'.