TV NL EN

KennisCafé: het Einde van de Verbrandingsmotor

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. De verbrandingsmotor, een van dé grote uitvindingen van de 19e eeuw. De motor die de stoommachine aan de kant schoof. De motor die zo lekker ronkt in je nieuwe auto, de motor die het mogelijk maakte om de aardse dampkring te verlaten of snel en betaalbaar naar een andere stad te reizen in onze ontembare hang naar ontdekking. Die motor. Die heeft zijn beste tijd allang achter zich. De tijd waarin hij mobiliteit democratiseerde.
Fossiele brandstoffen raken op. Hij vervuilt onze steden en landschappen. Mensen worden ziek van het uitgestoten fijnstof en hij draagt fors bij aan de opwarming van de aarde. Het is hoog tijd voor een beter idee! Met o.a.

– Michael Boot – werktuigbouwkundige TU Eindhoven
– Michiel Makkee – proces engineer TU Delft
– Geert Verbong, techniek historicus en innovatiewetenschap, TU Eindhoven Moderator Martijn van Calmthout duikt met wetenschappers en andere deskundigen in de geschiedenis van de verbrandingsmotor en pikt samen met zijn gasten de beste kanshebbers voor de nieuwe en schone motor van de toekomst. Het KennisCafé is een co-productie van De Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum  en De Balie.