TV NL EN

KennisCafé: Weg met afval

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Afval. Sommigen beweren dat het niet bestaat. Anderen signaleren vooral grote problemen met de immense bergen afval die we met z’n allen produceren. We consumeren graag, maar dat produceert ook veel afval. Dit moet snel de stad uit, voordat het problemen oplevert als stank en ongedierte. Hoe lopen die stromen? En hoe kunnen die beter en slimmer? Kunnen we wat leren van landen als Indonesië waar afval heel waardevol is? En hoe krijg je burgers en andere afvalproducenten zo ver dat ze het minder, slimmer en beter doen? Moderator Martijn van Calmthout (de Volkskrant) praat met o.a. Freek Colombijn, cultureel antropoloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam, omgevingspsycholoog Josefine Geiger van de Rijksuniversiteit Groningen en Arjan van Timmeren die zich bij de TU Delft bezig houdt met Environmental technology en Design en onderzoeksleider van het Europese project REPAiR (REsource Management in Peri-urban Areas: Going Beyond Urban Metabolism) is. We Are Public
Dit programma is gratis voor leden van We Are Public. Reserveren kan telefonisch via 020 5535 100 (dagelijks vanaf 16:30 uur). Vergeet niet je kaartje af te halen bij de kassa op vertoon van je pas!
Het KennisCafé is een co-productie van De Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum en De Balie Leestip: Afval, we kúnnen het opruimen – Freek Colombijn (NEMO KennisLink)