TV NL EN

KennisCafé: De Grote Vogelshow

Vogels vormen een belangrijke schakel in ons ecosysteem, en zo vlak voor de zomer duikt gespreksleider Maarten Keulemans diep in de materie. De vogel staat centraal in de De Grote Vogelshow tijdens het laatste KennisCafé voor de zomerstop.

Ook live via  facebook.com/volkskrant  en vimeo.com/debalie/vogels  en livestream.com/debalie/tv

 

Vogels vormen een belangrijke schakel in ons ecosysteem, en zo vlak voor de zomer duikt gespreksleider Maarten Keulemans (de Volkskrant) diep in de materie. Van hoe vogels in de stad overleven en zich aanpassen, naar de persoonlijkheid van vogels en hoe die hun partnerkeuze beïnvloedt. Het komt allemaal voorbij in De Grote Vogelshow tijdens het laatste KennisCafé voor de zomerstop.

Stadsecoloog Geert Timmermans is de hoofdgast van Maarten Keulemans, samen gaan ze in gesprek met de andere gasten over hun onderzoek. De Grote Vogelshow; de Talkshow voor de echte vogelliefhebbers.

OVER HET KENNISCAFÉ:

Elke derde maandag van de maand duikt KennisCafé in de wondere wereld van wetenschap. Samen met academici, deskundigen en spraakmakers bevragen de immer nieuwsgierige moderatoren Maarten Keulemans en Tonie Mudde afwisselend de actualiteit. Eigentijdse wetenschapsjournalistiek, maar dan live. Elke aflevering is een experiment, een enquête of een proefje. Wat is de maatschappelijke implicatie van wetenschap? En andersom, wat is de invloed van de maatschappij op de wetenschap? Tijdens KennisCafé is de Grote Zaal een café. Een dynamische ontmoeting van columns, live interviews en debat, met een wetenschappelijke demonstratie of experiment.

                    

Speakers

Maarten KeulemansModerator
Geert TimmermansStadsecoloog
Bernice SepersVan het vogel persoonlijkheidsonderzoek (NIOO-KNAW)
Merel BurgeringBioloog + Taalperceptie bij vogels (Vrije Universiteit)
Paul SmithExpert op het gebied van Renaissance zoölogie (Universiteit van Leiden)

Speakers

Henk van der JeugdHoofd vogeltrek station (NIOO-KNAW)
Judy Shamoun-Baranes Bestudeert het vlieggedrag van vogels en hun interactie met mens en omgeving (UvA). Foto door: Liesbeth Dingemans