TV NL EN

Koneksi-Connectie 2016 presenteert fragmenten uit Een Indisch Perspectief

DUUR
120 minuten

Aansluitend een discussie over innerlijke dekolonisatie. Panelleden:
– Tineke Bennema, historica, schreef het boek Een Nederlandse politie-inspecteur verindischt nooit, een visie van drie generaties op Nederlands-Indië.
– Eric Kampherbeek, fotograaf. Hij heeft zijn fietstocht van West- naar Oost-Java over de Grote Postweg / Jalan Raya Pos in het gelijknamige boek vastgelegd om een beeld te geven hoe Indonesië omgaat met haar koloniale geschiedenis.
– Bo Tarenskeen, theatermaker/filosoof, mede initiatiefnemer Theater na de Dam. Zijn tekst Een Indisch Perspectief gaat over het Indische oorlogsverleden en de gedwongen migratie uit Indonesië. De gevolgen hiervan werken nog steeds door op de huidige generatie Indische Nederlanders, die momenteel twee miljoen mensen telt. Voor de tekst ontving Tarenskeen de een stipendium van het Prins Bernhard Cultuur Fonds.
– Reggie Baaij, historicus en auteur van onder meer ‘Daar werd wat gruwelijks verricht’, over de onbekende geschiedenis van de koloniale slavernij in Indië, de roman ‘De ogen van Solo, de geschiedenis van een Indische vader gezien door de ogen van een zoon’, ‘De njai; Het concubinaat in Nederlands-Indië’, ‘Portret van een oermoeder’ en ‘Beelden van de njai in Nederlands-Indië’, een vervolg op De njai. Moderator van de middag is Ricci Scheldwacht (journalist).  Het stuk wordt in 2017 door het Nationale Toneel gecoproduceerd. Toegang €10,-. Betaling op de dag zelf bij de informatiebalie van de organisatie in de linkerfoyer, gelieve contant te betalen. Reserveren vooraf mogelijk via marga@tastbaarverleden.com Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marga Bosch 06 110 17 105
Ingrid Oud 06 232 46 457 De presentatie in Salon de Balie is onderdeel van Koneksie-Connectie 2016 met:  – Tentoonstelling Rethinking HOME met vijf kunstenaars uit Indonesië en zes uit Nederland die het begrip thuis verkenden. Van 11 september tot en met 9 oktober, Nieuw Dakota, Amsterdam
– Filmscreening, 30 september, 20:00 – 22:00 u. Met Marjolein van Pagee, Stichting Histori Bersama. Locatie: Framer Framed, Tolhuistuin, Amsterdam.
– Finissage Rethinking HOME, 9 oktober, 16:00 – 18:00 u. Locatie: Nieuw Dakota, Amsterdam.
– Koneksi-Connectie ADE Special, 21 oktober, 20:00 – 23:00 u. Exclusieve dance avond. Verbindingen door muziek.
Met Anton Wirjono, Wisdy (ID), Mike Risk en Prunk (NL). Host: DJ Sunny. Locatie: Curtain Club, Amsterdam. Zie voor laatste update events: www.koneksi-connectie.com