TV NL EN

Lancering en Congres Platform Basisinkomen

DUUR
390 minuten

De Vereniging Basisinkomen organiseert ter afsluiting van de 8e internationale week van Basisinkomen een openbaar congres in Amsterdam met als thema van het congres is: "Niet alle uitkeringen en toeslagen kunnen na invoering van het basisinkomen verdwijnen!" Sprekers zijn de heer Ger Jaarsma (directievoorzitter Kredietbank Nederland), de heer Gerrit van der Meer (voorzitter Landelijke Cliënten Raad) en de heer Joost van Tiel (schuldhulpverlener te Utrecht). De inleiding wordt verzorgd door de heer Adriaan Planken (voorzitter van de Vereniging Basisinkomen) en gaat over wat als minimiale hoogte van een Volwaardig Basisinkomen beschouwd kan worden. De gespreksleiding is in handen van Joeri Oltheten, bestuurslid van de Vereniging Basisinkomen. Voorafgaand aan het congres zal in de ochtend de presentatie van het Platform Basisinkomen plaatsvinden en het huishoudelijk gedeelte van de algemene ledenvergadering. Programma
10:00 Ontvangst Lancering
10:30 Officiële presentatie van het Platform Basisinkomen door de heer Henrick Fabius (voorzitter raad Nieuw Nederland Nu)
11:00 Wat verder ter tafel komt
12:30 Lunchpauze
13:30 Ontvangst Congres
14:00 Officiële opening en inleiding door Adriaan Planken
14:15 de heer Ger Jaarsma
14:40 de heer Gerrit van der Meer
15:00 de heer Joost van Tiel, schuldhulpverlener te Utrecht
15:20 PAUZE
15:45 Forumgesprek met alle aanwezigen
16:30 Afsluiting Vrijwillige bijdrage met als richtlijn € 10,00 en minimaal € 2,00.-, het liefst te voldoen via PIF World. Meer is vanzelfsprekend welkom zoals u op PIF World kunt lezen. Zowel de Lancering als het Congres zijn vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn.