


Het aantal burn-out klachten bij vrouwen neemt toe. Wat zegt dat over hoe we onze samenleving hebben ingericht? Samen met theatermaker Naomi Velissariou onderzoeken we de complexe positie van vrouwen in de moderne maatschappij.
We richten de blik deze avond op de ongeziene ‘mental load’ waar veel vrouwen mee kampen. Belasting door al dan niet geïnternaliseerde verwachtingen, zoals de verwachting dat vrouwen het leeuwendeel van de zorg en opvoeding voor kinderen op zich nemen, het huishouden draaiende houden, ondertussen carrière maken en beantwoorden aan strenge en onrealistische schoonheidsidealen. Welke maatschappelijke structuren en impliciete patronen leiden ertoe dat juist (jonge) vrouwen bovengemiddeld vaak opbranden?
Deze avond is naar aanleiding van de voorstelling HARDKOOR waarin theatermaker Naomi Velissariou haar burn-out onder de loep neemt en als alleenstaande moeder de blinde vlekken en onrealistische verwachtingen van de maatschappij bevraagt.
Over de sprekers
Naomi Velissariou (1984) is een Grieks-Belgische regisseur, schrijver, acteur en performancekunstenaar met een fascinatie voor de vloeibaarheid van hedendaagse identiteit en de manier waarop deze wordt ingezet in de huidige beeldcultuur. Ze is de exponent van een generatie geëngageerde podiumkunstenaars en is niet bang om namens deze generatie op de barricades te staan. Velissariou maakt poëtische spektakels die het publiek overladen met genadeloze lyrics, snoeiharde beats en flitsende visuals.
Sprekers
In Our Time, a series curated by Azu Nwagbogu and De Balie, brings together artists, thinkers, and cultural producers to explore how art can reaffirm its societal function beyond the confines of museums and collectors. With in this first episode: curator and author Bonaventure Soh Bejeng Ndikung.

Programmamaker Rokhaya Seck gaat in gesprek met schrijver Arthur Japin. Wat inspireert hem? En hoe ziet hij de rol van literatuur in onze huidige tijd?

Een pro-Palestina demonstrant is een ‘antisemiet’ en Elon Musk die de Hitlergroet imiteert is ‘gewoon een heel blije miljardair’. De hypocrisie van de moderne wereld staat centraal in de beeldcolumns van cartoonist Jip van den Toorn.
