TV NL EN

Liveopname Perestrojkast in De Balie

Live bij het programma
Een programma van

Over Vladimir Poetin denken we alles te weten. Maar wie is zijn tegenstander Volodymyr Zelensky eigenlijk? Een jaar geleden had nog nooit iemand van hem gehoord, maar nu siert de Oekraïense president de voorpagina’s van kranten wereldwijd. Hij was een komiek en is nu een oorlogsleider, maar is Zelensky wel een democraat in hart en nieren? 

In deze speciale Perestrojkast-opname op 17 december, live en met publiek vanuit de Balie, nemen de makers Geert Jan Hahn en Floris Akkerman Zelensky onder de loep. Dit doen ze met NRC-journalist Steven Derix, die samen met Marina Shelkunova de biografie Zelensky, de oorlogspresident schreef. Het boek is onder meer vertaald in het Engels, Duits en Noors. Ook Iryna Moreno schuift aan tafel. Moreno komt uit Kyiv en woont inmiddels ruim 13 jaar in Nederland. Ze is een van de bestuurders van Hart voor Oost-Europa. Zij zal de mening van ‘de Oekraïner’ over Zelensky vertolken.

 We zullen tijdens het gesprek terug- en vooruitblikken op negen maanden oorlog, en Zelensky ophemelen en bekritiseren.

BNR Perestrojkast is de enige echte podcast van BNR over Midden- en Oost-Europa. Van Praag tot aan Vladivostok, en van Riga tot Tbilisi. Elke 14 dagen een nieuwe, verse aflevering met grote, internationale onderwerpen. 

Sprekers

Steven Derix
Steven DerixGastspreker, reporter
Iryna Moreno
Iryna MorenoGastspreker, bestuurder van Hart voor Oost-Europa
Floris Akkerman
Floris AkkermanJournalist, cohost Perestrojkast, voormalig Rusland-correspondent, correspondent Noord-Holland Trouw.
Geert Jan Hahn
Geert Jan HahnJournalist, cohost Perestrojkast, Slavist en Europaverslaggever