TV NL EN

Lodewijk Asscher over jeugdwerkloosheid

DUUR
120 minuten

Met bijna 17 procent nadert de jeugdwerkloosheid in Nederland de recordniveaus van de jaren tachtig. Een studie is geen garantie meer op een baan en jongeren maken zich steeds meer zorgen over hun toekomst. Veel verbetering lijkt er ook niet in te zitten, want het IMF maakte onlangs bekend dat het de komende periode in Europa niet beter zal gaan met de werkgelegenheid voor jongeren.

Minister Asscher gaat in De Balie in gesprek met studenten over de arbeidsmarkt. Wat zijn de grootste zorgen van de jongeren die nu de arbeidsmarkt op gaan? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er in Nederland meer werkgelegenheid voor jongeren ontstaat? Welke investeringen zijn hiervoor nodig? En wat kunnen jongeren zelf doen om aan werk te komen? Moeten er andere keuzes gemaakt gaan worden en verwachtingen worden bijgesteld? Of moeten jongeren juist op niveau blijven solliciteren?

Gesprek met studentenpanel en publiek
De minister gaat in gesprek met een studentenpanel, maar ook het publiek wordt uitgenodigd mee te praten. Teun van de Keuken modereert de avond. Met hulp van studentenvereniging Machiavelli.