TV NL EN

Logos: een wereld van woorden met Arthur Japin

DUUR
120 minuten

Woorden spelen in het leven van Arthur Japin een grote rol. Als succesvol schrijver schept Japin werelden van woorden, woorden die beklijven, vervoeren en onze verbeeldingskracht voeden. Als geen ander weet Japin hoe woorden kunnen verbinden, maar ook vernietigen. De littekens van een gepest kind verdwijnen volgens hem nooit.

Met een getroebleerde schrijver als vader piekerde Japin er niet over in diens voetsporen te treden, totdat hij merkte hoe zijn verbeeldingskracht juist een uitvlucht kon bieden aan de zwaarte van de alledaagse realiteit. Vandaag de dag deelt Japin zijn liefde voor taal niet alleen met zijn lezers, maar is de liefde voor het woord en fantasie ook een verbindende factor in zijn privéleven.

Tijdens een interdisciplinaire avond in De Balie presenteren, onderzoeken en vieren we met Japin zijn wereld van woorden.

Met o.a. een interventie van Theatergroep De Hollanders. Zij spelen scènes uit het stuk Absinthe dat Arthur Japin speciaal voor hen schreef. http://www.dehollanders.org/

(Afbeelding artwork Vaslav, Arthur Japin / foto: Maartje Strijbis)

Lees meer van Arthur Japin

De man van je leven Vaslav Maar buiten is het feest De droom van de leeuw Zoals dat gaat met wonderen The Two Hearts of Kwasi Boachi Een schitterend gebrek De Overgave