TV NL EN

Lokroep

De eerste voorstelling van Stichting NANOEK

Verhuur event

Let op! Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door een zakelijke klant van De Balie.

Stichting NANOEK’s eerste voorstelling getiteld LOKROEP, richt zich op de complexiteit van de intermenselijke verhoudingen en de voedingsbodem die (macht)structuren kunnen bieden waardoor relaties zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen, maar ook – zoals de #MeToo beweging heeft aangetoond – kunnen verworden en kunnen leiden tot machtsmisbruik en onaanvaardbaar seksueel gedrag.

Verschillende theatermakers werden uitgedaagd om onder begeleiding van professionals scènes en muziek te schrijven rondom de thematiek van #MeToo. De scènes hebben alle een andere aard en karakter qua machtsverhouding en affectie, en kennen daarnaast een ander verloop en een andere uitkomst.

Waar in het verleden vaak nadruk werd gelegd op het concrete fysieke contact en het machtsmisbruik, legt dit project juist de nadruk op het in kaart brengen van ‘het systeem’ en het onderzoeken welke personen welke rollen spelen

Anouk Beugels – Regisseur

Voorafgaand aan deze lezing zal er een korte introductie over het onderwerp gegeven worden door filosoof en ethicus Menno de Bree.
De concertante lezing is onderdeel van het ontwikkelproces dat zal resulteren in een volwaardige muziektheatervoorstelling.

Over de Stichting

Stichting NANOEK stelt zich tot doel om tot een vernieuwing van het musicalgenre te komen dat een breder publiek aanspreekt en verbindt. De thematiek die voor de eerste projecten van de stichting zijn gekozen handelen (met name) over vrouwen: ‘vergeten vrouwen’, #metoo en natuurlijk de rebelse Antigone. Ook wordt ervoor gekozen om jonge (vrouwelijke) spelers en makers nadrukkelijk de kans te geven zich te presenteren.

Credits

Regie en concept:   Anouk Beugels

Teksten:                 Elisabeth van Nimwegen, Amanda Payne, Marijn Bellaard

Muziek:                  Job Greuter

Schrijfcoach:          Tjyying Liu

Spel en zang:         Marijn Bellaard, Lisse Knaapen, Amanda Payne, Marco Hoving, Job Greuter,
Charlotte Dommershausen, Okke Westdorp, Elisabeth van Nimwegen

Inleiding:                Menno de Bree

Zakelijk Leiding: Ralf Grevelink, Productie: Marijn Bellaard, Artwork/Fotografie: Studio Rik Versteeg, Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Rotterdam, Rotterdams Vrouwenfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds, Lira Fonds en Werkplaats Walhalla.