TV NL EN

Maluku Conference

DUUR
240 minuten

Tien jaar na hun eerste conferentie over Maluku (de Molukken) op 21 juni 2008 in De Balie organiseren twee Molukse  mensenrechtenorganisaties, PAK&FKMCPR en Mena Muria Foundation, hun tweede conferentie over Maluku op zondagmiddag 1 juli 2018 eveneens in De Balie. De Maluku Conference omvat de volgende drie thema’s: Human Rights:
Wat is de huidige situatie van de Molukse Politieke Gevangenen (MPG’s) die sinds 29 juni 2007 in Ambon (Maluku) zijn gearresteerd en gemarteld wegens het vreedzaam tonen van de Molukse vlag aan de toenmalige Indonesische president SBY? Is er op Maluku wel sprake van vrijheid van meningsuiting in verband met politieke overtuiging? Is op Maluku de Molukse strijdkreet Mena Muria al een aanleiding waarvoor men door Indonesië gearresteerd kan worden? Political Rights:
Het recht op zelfbeschikking van Maluku; Welke wegen leiden naar vrijheid en onafhankelijkheid van Maluku? Environmental Rights:
Diverse illegale praktijken van Indonesië op Maluku:
– de vele illegale landconcessies;
– de illegale palmolieplantages (op o.a. Aru);
– de door illegale ontbossing bedreigde unieke flora en fauna op Maluku;
– de illegale goudwinning op diverse Molukse eilanden (Buru, Ceram, Romang en Wetar);
– de illegale aardgaswinning in het Masela-blok in de Molukse Arafura zee door Indonesië met Shell en Inpex.

Met diverse (internationale) gasten en getuigenissen proberen PAK&FKMCPR en Mena Muria Foundation antwoorden en inzichten te krijgen op bovenstaande vragen.