TV NL EN

Martin Luther King day

DUUR
90 minuten

Op zondagmiddag 19 januari 2014 organiseert Humanity in Action (HIA) in samenwerking met De Balie voor de tweede keer een Martin Luther King dag. Sinds 1986 wordt rondom zijn geboortedag in Amerika officieel stilgestaan bij de erfenis van dominee Martin Luther King Jr. met een erkende feestdag. Dr. King sprak de legendarische woorden: "I have a dream… that my four children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character. "

Is zijn droom bereikt of valt er nog een hoop te winnen? Martin Luther King day is een dag waarop mensen de tijd nemen voor reflectie op hun land en op hun samenleving; kunnen we ook in Nederland vandaag nog inspiratie putten uit zijn ‘I have a dream’ speech? Wat is Dr. Kings erfenis? En wie strijdt er in Nederland voor gelijkheid en gerechtigheid?

Met keynote speeches van de Amerikaanse Consul Generaal Randy Berry en voormalig Europarlementariër Kathalijne Buitenweg (College voor de Rechten van de Mens), columns door Seada Nourhussen (Trouw) en Zihni Özdil (Erasmus Universiteit) en bijdragen van Karel Smouter (De Correspondent), Shirin Musa (Femmes for Freedom) en Hodan Warsame (Redmond Radio).

De presentatie is in handen van Andrew Makkinga en toepasselijke live muziek wordt verzorgd door De Gospelfabriek.