TV NL EN

Masterclass Compositie van Rutger de Bekker

Georganiseerd door
Amsterdams Kleinkunst Festival

Verhuur programma

Op maandag 16 december 2019 geeft Rutger de Bekker een masterclass compositie aan de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs. De talenten krijgen vooraf een liedtekst gemaild die ze zelf van muziek voorzien.

Tijdens de masterclass worden de verschillende versies live uitgevoerd waarna Rutger de Bekker met de deelnemers aan het werk gaat. Waar voldoet een goede compositie aan? Welke keuzes maak je als componist en hoe versterk je een liedtekst? Neem een kijkje in de keuken van de componist, het belooft een boeiende avond te worden!

Rutger de Bekker
Rutger studeert van 1991 tot 1995 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam.

Hij ontmoet daar Remko Vrijdag en Diederik Ebbinge, start cabaretgroep De Vliegende Panters en wint daarmee in 1995 het AKF. Met hen maakt hij daarna vier theater- en twee televisieprogramma’s. Daarnaast is hij als acteur te zien in films als New Kids Turbo, De Boskampi’s, Prooi, op tv in Smeris en in verschillende theatervoorstellingen zoals Hij Gelooft In Mij, Fiddler On The Roof en Expeditie Eiland.

Verder componeert hij veel muziek, onder anderen voor Paul de Leeuw, Jenny Arean, Het Klokhuis en Remko Vrijdag & Martine Sandifort, maar ook voor de musical Expeditie Eiland en Showponies van Alex Klaasen. Voor deze laatste twee programma’s werd hij in 2019 genomineerd voor respectievelijk een Musical Award en de Annie M.G. Schmidtprijs.

Keep an Eye Foundation
Sinds 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival dankzij de inzet van het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de Keep an Eye Foundation in een serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. Tijdens deze intensieve masterclass serie stimuleren de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival de ontwikkeling van kleinkunsttalent op zowel artistiek als zakelijk vlak.

Speakers

Rutger de Bekker

Blijf op de hoogte

Mis nooit meer een programma! Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van De Balie

Inschrijven