TV NL EN

Masterclass Feminisme voor Mannen van Feministische Vrouwen

DUUR
90 minuten

Draagt je vriendin een T-shirt met de tekst ‘feminist’ erop, maar weet je eigenlijk niet zo goed of jij daar ook iets mee moet? Delen je vrienden feministische memes, lees je er steeds vaker krantenstukken over, en heb je het idee dat je iets mist? Klinkt feminisme best tof of juist een beetje eng, maar ben je wel benieuwd wat het nou eigenlijk is en wat jij eraan hebt? Kom naar de masterclass! Tijdens deze masterclass gaan we het gesprek aan over wat feminisme is, waarom het feminisme mannen nodig heeft én waarom mannen feminisme nodig hebben. #MeToo heeft voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt hoe immens groot het probleem van (seksueel) geweld tegen vrouwen is, én hoe mannen kunnen kunnen bijdragen aan de oplossing. De harde realiteit is dat 45 procent van de volwassen vrouwen in Nederland sinds haar vijftiende te maken heeft gekregen met fysiek of seksueel geweld. Dit geweld wordt in negen van de tien gevallen door mannen gepleegd en wordt vaak ontkend, gebagatelliseerd of goedgepraat. Met de Nederlandse White Ribbon Campagne wil Emancipator mannen bewust maken dat geweld tegen vrouwen ook in hun omgeving voorkomt, en laten we zien wat zij kunnen doen om bij te dragen aan de oplossing. Over Emancipator:
Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie. Emancipator nodigt mannen uit om een positieve bijdrage te leveren aan de veranderende rol van jongens en mannen in de Nederlandse samenleving. Daarbij gaat het voor ons voornamelijk om het herdefiniëren van mannelijkheid: enerzijds door van de associatie van mannelijkheid met zorg te bevorderen, en anderzijds door het problematiseren van de associatie van mannelijkheid met geweld. Daarvan is de White Ribbon Campagne een voorbeeld.   Over De Bovengrondse:
De Bovengrondse is een open groep die bij elkaar komt om ideeën uit te wisselen en samen projecten op te zetten. Het doel: werken aan gelijkwaardigheid ongeacht gender. Ze organiseren maandelijks een lichtvoetige avond rondom feminisme, waarbij iedereen mag aanschuiven. Daarnaast organiseren ze concrete acties en campagnes. Dat doen ze uit liefde: omdat ze feminisme belangrijk vinden én omdat ze er plezier in hebben.  De masterclass is onderdeel van de White Ribbon Campagne, en een samenwerking tussen EmancipatorDe Bovengrondse en De Balie.